Logo Vormburo

Terpenexpositie Hegebeintum
Vormburo /2021
Artistieke impressie
Informatievoorziening

Terpenexpositie Hegebeintum

https://www.vormburo.nl/wp-content/uploads/2023/09/Hegebeintum-belevingscentrum-70web-1-2000x1334.jpg
Scrol

Als je de kaart van Nederland inkleurt met de plaatsen waar terpen staan of hebben gestaan, kleurt de provincie Friesland donker van de stipjes. De verhoogde woonheuvel is typisch voor het Noordelijke landschap. In deze terpen, die al sinds de zevende eeuw voor Christus bewoond werden, ligt een rijkdom aan historie over de Friese provincie, en de levenswijzen van onze voorouders, verhuld.

Op de hoogste terp van Friesland, in Hegebeintum, is een kennis- en informatiecentrum gevestigd, dat niet alleen als bezoekerscentrum voor wandelaars en andere ontdekkers fungeert, maar ook deel uitmaakt van elf Friese archeologische steunpunten. In opdracht van dit bezoekerscentrum heeft het Vormburo onder leiding van ontwerper Babke Dekker (Hofmeijer Dekker Ontwerpers) en samen met archeoloog Johan van Gent (Stichting Erfgoed & Publiek) de inrichting van een nieuwe, archeologische expositie verzorgd.

Wat het Vormburo voor zijn rekening nam: typografie, informatievoorziening, illustraties, replica’s van krantenberichten.

Philosophy of design Philosophy of design Philosophy of design Philosophy of design Philosophy of design Philosophy of design Philosophy of design Philosophy of design Philosophy of design Philosophy of design

Some are to guide the overall goal of the design. Other approaches are to guide the tendencies of the designer.

Terpenexpositie Hegebeintum Terpenexpositie Hegebeintum Terpenexpositie Hegebeintum Terpenexpositie Hegebeintum Terpenexpositie Hegebeintum Terpenexpositie Hegebeintum Terpenexpositie Hegebeintum Terpenexpositie Hegebeintum

Privacy

De website van het Vormburo maakt gebruik van analytische cookies. Zo verzamelen we gegevens over het gebruik van deze website. Ze zijn niet te herleiden tot een specifieke gebruiker.

Er wordt gebruik gemaakt van content die op andere sites wordt gehost en op deze website wordt ontsloten. Denk hierbij aan YouTube- of Vimeo-video’s. Wat zij met de cookies en persoonsgegevens doen, kun je vinden in het privacybeleid van de betreffende dienst.